Nehéz volt, de elfogadtuk: ez év végén nem nyüzsöghetünk a Vörösmarty tér vagy a Bazilika adventi forgatagában, hogy magunkba szívjuk a mézeskalács, szegfűszeg és fahéj illatot, bámészkodva szürcsölgessük a honi, sokszor túlcukrozott teát és forralt bort (utóbbi talán nem is akkora baj). Azért még süthetünk a konyhánkban svéd fahéjas csigát, vagy készíthetünk finom fűszeres grogot a saját ízlésünkhöz mérten.
Sok családban elképzelhetetlen az ünnepi asztal szénsavas üdítőital nélkül, egyrészt a gyerekkorban megkedvelt ízvilág miatt, másrészt gyorsítja az emésztést, így készítve elő hamarabb a gyomrot a következő fogásra. Ha – maximum – 10-en üljük körbe az asztalt, akkor is bizony nagyobb mennyiségre van szükségünk a bubis itókából. A piros gúnyás, ősz szakállú szánja idén a klasszikus piros üdítő cukormentes limitált fahéjas kiadásával siklik be a karanténos kéményeken. Siess, mert a cukormentes, fahéjkivonatot is tartalmazó nedűt csak a téli hónapok végéig áll módodban megkóstolni!