A megszokott időben és helyszínen, május utolsó hétvégéjén a Millenárison kerül megrendezésre az ország legfinomabb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, amely közkívánatra három helyett újra négy napon át, május 22-25. között várja a gasztronómia szerelmeseit.
A rendezvény vezérmotívuma idén a “kedvencek” lesz, így az ország legjobb szakemberei ezúttal kedvenc alapanyagaikat, termelőiket, ételeiket és ezzel együtt saját személyes történeteiket hozzák majd magukkal. A helyszínen kiállító több mint hetven étterem, cukrászda és egyéb kulinárisvállalkozás által kínált egyedülálló fesztiválmenüben mindenki megtalálhatja majd saját kedvenceit, legyen az hazai klasszikus, trendi nemzetközi fogás vagy újhullámos desszert.Marad a tavalydebütált pénztárcabarát kategória, így a legtöbb kiállító 2.500Ft alatt is kínál kóstolnivalókat. A Gourmet itallapjáról idén sem hiányoznak majd a legjobb hazai és külföldi pezsgők, borok, koktélok, sörök és pálinkák, egyúttal tovább nő az alkoholmentes italok kínálata is.“
A “kedvencek” tematika népszerűsítésében három nagykövet fog segíteni nekünk”-mondta Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője. Farkas Fruzsina(the Green Sommelier) az egyre nagyobb teret hódító, de itthon még gyerekcipőben járó alkoholmentes italok, azon belül is a fermentált üdítők terénvégez szó szerint úttörő munkát, kombucha-ját kár lenne kihagyni.Szabadfi Szabolcs vagy ahogy a legtöbben ismerik, Szabi a Pék-nek nagy szerepe van abban, hogy a hagyományos kovásszal készült pékáruk az elmúlt években szélesebb közönséghez is eljutottak, a fesztiválon évek óta csúcsminőségű pizzáival van jelen.Tóth Szilárd az ország egyik legjobb és legizgalmasabb étterme,a Michelin és zöldcsillagos SALT séfje a hazai kortárs csúcsgasztronómia fontos szereplője, aki helyi és elsősorban organikus alapanyagokból hozza ki a legjobbat, az idei Gourmet-n ezt érlelt mangalicahúsokkal is demonstrálja majd.
“A Gourmet nagykövetei számunkra mindig példaképek is egyben, akik olyan értékeket képviselnek, amelyek elérésére a Gourmet is törekszik, legyen szófenntarthatóságról, egészségtudatosságról, minőségi alapanyagokról, tiszta élelmiszerekről. Talánnem túlzás azt állítani, hogy ezek messze túlmutatnak a gasztronómián, hiszen fontos kulturális és társadalmi ügynek is tekinthetőek”-tette hozzá Nemes.
A szinte véget nem érő szabadtéri sétáló kóstolón túl többet is tud az MBH Bank Gourmet Fesztivál: a tanulni és szórakozni vágyókat ingyenes programokkal és kóstolókkal várja aGourmet Akadémia, ahol a többi közt idén fellép egy, kettő, sőt három Michelin-csillagot jegyző séf, vasárnap pedig isméta gyerekeké lesz a terep, akiket workshopokkal és meglepetésekkel várnak a szervezők.A vasárnap újra családi nap lesz, a 18 év alattiak ezen a napon idén is ingyen juthatnak be a rendezvényre.A jegyárak a tavalyihoz képest nem változtak, a napijegy elővételben 6.500Ft, a három helyett idén négy napos bérlet 12.900Ft-ba kerül, részletek és jegyvásárlás a gourmetfesztival.hu oldalon.“A Gourmet Fesztivál évről évre bizonyítja, hogy a gasztronómia nemcsak az ízekről, hanem a közösségről, az innovációról és a hagyományokról is szól. Az MBH Bank számára ezek az értékek kiemelten fontosak, éppen ezért örömmel támogatjuk már harmadik éve a rendezvényt. Hiszünk benne, hogy a ‘kedvencek’ megosztása összeköt minket, legyen szó ízekről, történetekről vagy élményekről. Bízunk benne, hogy idén is felejthetetlen pillanatok ésúj kedvencek születnek, amelyekből minden látogató magával vihet egy kis inspirációt–nemcsak az asztalára, hanem a mindennapjaiba is”-mondta Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.