Fűszeresen, narancsjegyekkel hódít a nyár új slágeritala

Kétség sem fér hozzá, hogy nagyon régóta vártuk már, hogy mosolygós koccintások közepette élvezzük az igazi nyár első pillanatait, ehhez pedig még arra sincs szükség, hogy vízpartra utazzunk, hiszen a felszabadító környezet és a jó italok akár a főváros közepén, a Vörösmarty téren is várnak minket.

A pandémia után még nagyobb odaadással élvezzük, érezzük és szeretjük az életet, és nagy örömmel tölt el bennünket, hogy végre visszakaptuk a város egyik legszebb terét, elkészült ugyanis a Vörösmarty tér és az elmúlt hónapok után végre újra megtelt élettel, étellel és itallal, egyszóval a boldogságunk kelléktárának egy igen jelentős része állt össze újra.

A nyár íze

A tomboló nyár kapcsán mindannyiunkban ott vannak azok a bizonyos ízek, illatok, melyek tökéletesen jellemzik ezt a gyönyörű évszakot. Most azonban újabb jegyek bukkantak fel a láthatáron, és aki szeret engedni a kísértésnek, az engedjen is, itt az idő a nyár legújabb ízeinek felfedezésére akár a város középpontjában, a Marty’s Kitchen & Bar csodás teraszán.

Narancsok, buborékok és ínyencségek

Régóta tudjuk, hogy a narancs és pezsgő találkozása pompás kísérője lehet a legforróbb hónapoknak, most pedig úgy tűnik, hogy még ezt is új szintre lehet emelni, hiszen megérkezett a Chandon Garden Spritz. Mindannyian tudjuk, hogy a nyári sláger-italoknál bizony valakinek mindig tartani kell a frontot és keverni kell a koktélokat, spritzeket és fröccsöket a hangulat érdekében, mostantól azonban nagyban megkönnyíti ezt az argentin Chandon pincészet. Nekik ugyanis sikerült egy palackba zárni a kesernyés narancs és a pezsgő csodálatos egyvelegét.

Egy nyári ital, kétszer megálmodva

Az idei nyár első izgalmas ízélményét a Chandon Garden Spritz hozza el, amely a Chandon pincészet kivételes pezsgőjét egyedülálló csavarral egészíti ki, amely nem más, mint a pincészet kézműves keserű-narancs likőrje, helyi termesztésű valenciai narancsokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel. Mindezt hozzáadott ízfokozók és színezők nélkül, más spritzekhez képest feleannyi cukorral.  A végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető italba pedig nagyon könnyű beleszeretni, hiszen bontás után azonnal szervírozható egy kis jéggel, egy szelet naranccsal és egy kevés friss rozmaringgal megbolondítva.  Persze a kiegészítőkkel érdemes kísérletezni, hiszen a a lehetséges kombinációknak csak a képzeletünk szabhat határokat. A belvárosi Marty’s Kitchen & Bar csapata például rögtön előállt a levendulával csúcsra járatott verzióval is, melyhez egy kevés friss citrom és szóda is dukál.

Kertipartin, teraszon vagy a parton

Az már most biztos, hogy a nyári forróságban is vár ránk egy izgalmasan új, bársonyos élmény a gyönyörű Vörösmarty téren, ahol a Marty’s Kitchen & Bar csapata egy hatalmas terasszal gondoskodik a kényelmünkről, ugyanakkor az új nyári kedvencünket sem kell sokáig keresni, amely a Chandon Garden Spritz. Az pedig, hogy ki, hol fogyasztja el a nyár új slágerét, már csak rajtunk múlik.

Köszi nyár, hogy itt vagy, kiélvezünk minden pillanatot, amit adsz!

 

A Chandon Garden Spritzről:

A Garden Spritz egy kivételes argentin Chandon pezsgő és egy egyedülálló narancslikőr házasítása, amelyet gondos odafigyeléssel kizárólag a világ legjobb területeiről származó alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával.

A gyártás során semmilyen mesterséges aroma vagy színezék nem kerül felhasználásra, a természetesség és a letisztult ízvilág megőrzése végett pedig fele annyi cukrot tartalmaz, mint más spritz termékek. Egy kifinomult spritz azoknak, akik az izgalmas újdonságokat keresik poharukban. A Chandon Garden Spritz a Chandon pincészet csapatának munkáját dicséri helyi kézzel válogatott szőlő és narancs felhasználásával, ritka növényekkel kiegészítve.

Ízében visszaköszön a fűszeres karakter, a lendületes narancsjegy, valamint az intenzív citrusosság, amely egyensúlyban van az édes jegyekkel. Minden kortyot kesernyés aromák zárnak, kivételes harmóniát teremtve az érdes ízkarakterrel, a következő kortyra ösztönözve.

A javasolt szervíz:

Önts egy nagy pohárba Chandon Garden Spritz-et, majd adj hozzá 3-4 db jégkockát. Frissítő italunkat rozmaringgal és szárított narancsszelettel díszíthetjük, kiemelve az ízeket.

  • 180 ML CHANDON GARDEN SPRITZ
  • 3 DB JÉGKOCKA
  • ROZMARING SZÁL
  • 1 DB SZÁRÍTOTT NARANCSKARIKA

A Chandon pincészetről:

A Chandon pincészet a világszerte ismert Moët & Chandon büszke utódja, amely 1959-es argentin alapítása óta független cégként üzemel, kivételes pezsgőket készítve egyedi személyiséggel és saját terroirokkal szerte a világon.

Az 1950-es évek végén Robert-Jean de Vogüé, a Moët & Chandon akkori elnöke úgy döntött, hogy újradefiniálja a habzóborok pezsgők világát.  Azzal a meggyőződéssel indult felfedezőútjára, hogy a járatlan utakon sokkal izgalmasabb jövőt talál majd a minőségi pezsgő számára. Így jutott el az Argentinába, azon belül is Mendozába, ahol tökéletes terroir várta a tiszta, kifejező, és a gyümölcsök által vezérelt világszínvonalú pezsgő elkészítéséhez.

A pincészet működésének több, mint 60 éve alatt a Chandon pincészet DNS-ébe égett úttörő szellemmel ma már az egész világon jelen vannak Kaliforniától, Brazílián, Ausztrálián és Kínán át egészen Indiáig hat egymással szorosan együttműködő pincészettel. Küldetésük – amely ma is ugyanolyan aktuális, mint egykoron – a kezdetektől az, hogy megmutassák a világnak, hogy mennyi lehetőség rejlik a habzóborok világában.

A Chandon Garden Spritz sztori:

Az argentin emberek híresek arról, hogy szeretik a keserű ízeket: matét isznak és az amaro likőrt és vermutot részesítik előnyben. Büszkék arra, hogy mind az argentin narancs, mind az ott termelt borok minősége kiemelkedő, ezért a Chandon pincészet borászai úgy tanulmányozták a narancsot, mintha szőlő lenne, hogy a lehető legjobb spritz élményt érjék el az új termékkel. Az alapanyagul választott narancsot olyan fenntartható családi gazdaságban termesztik, amely nem használ növényvédő szereket, amely azért kiemelten fontos, mert a Chandon Garden Spritzhez csak a gyümölcs héját használják. Persze a lédús narancs sem megy kárba, azt a helyi iskolák és leveskonyhák kapják meg.

Az izgalmas előkészítési folyamat során különböző módon készítik elő a héjat – frissen, macerálva vagy sütve, amely karamellás, csokoládés és kandírozott ízvilágot ad a feldolgozott összetevőknek. A Garden Spritz elkészítéséhez használt gyógynövények és fűszerek a világ minden tájáról érkeznek a pincészetbe, melyeket számos módon macerálnak a héjakkal, óriási szabadságot adva ezzel a különböző ízek keveréséhez.

A termékhez használt alapbor Chardonnay, Pinot Noir és Semillon szőlő felhasználásával készül, melyeket mind a CHANDON pincészet birtokán termesztenek.

A végső Spritz keverése házasítása kényes folyamat, a Chandon Garden Spritz tökéletes elegyének megtalálásához 64 különböző változat elkészítésére volt szükség. Négy évnyi munka és számos vakkóstolás eredményeként azonban megtalálták a legkiválóbb kombinációt, így született meg a nyár új slágere, a Chandon Garden Spritz.

 

 

 

Related posts