Éld át az autentikus olasz gasztronómiai élményt Budapesten!

Május végén megnyitotta kapuit a Budai Vár lábánál, a gyönyörűen felújított duna parti Lánchíd utcában a Leon Osteria, amely a város gasztronómiai palettáján igazi különlegességnek ígérkezik. Az új étterem, amely az olasz konyha autentikus ízeire fókuszál, egy különleges helyszínt kínál, ahol a látogatók elmerülhetnek az ízek és illatok varázslatos világában.

Az Osteria séfje, Heiszler Olivér, az ételek és a konyhaművészet iránti szenvedélyével egyaránt lenyűgöző “alkotóművész”. Tapasztalata évtizedek munkájának gyümölcse, amelynek során sok kultúra konyhai titkaiba nyert betekintést, miközben az autentikus receptúrák iránti szeretetét is ápolta. Az bájos olasz osteria víziója, hogy visszahozza a nagymamák, a “nonnák” konyhájának varázsát, ahol a friss alapanyagok, a hagyományos főzési technikák és a szeretet állnak a középpontban.

Olivér konyhája nem csupán egy étkezés, hanem egy élmény. Az étterem menüje olyan klasszikus olasz ételeket vonultat fel, mint friss tészták, zamatos raguk, friss tengeri fogások és ínycsiklandó desszertek, amelyek minden falatban a szeretet és a gondoskodás ízét hordozzák.

A Leon Osteria hangulata is magával ragadó: a barátságos és könnyed, mégis elegáns berendezés és az otthonos, meghitt légkör minden látogatót megszólít. Az étterem célja, hogy a vendégek ne csupán étkezzenek, hanem egy igazi olasz étkezési élményben részesüljenek, ahol a családi értékek és a közösségi élet fontossága kerül a középpontba. Nem beszélve a zamatos olasz borokról és koktél különlegességekről.

Tehát ne habozzunk ellátogatni a Leon Osteria-ba, – május közepétől nyitva áll – ahol a híres olasz vendégszeretet és az autentikus ízek várnak ránk!. Olivér és csapata izgatottan készül,, hogy megmutassa a nagy közönségnek, milyen egy igazi, szeretettel készült olasz étkezés – érezd magad mint otthon, a nagyi konyhájában!

ciao, Amore! 

Interjú Heiszler Olivérrel

Mióta dolgozol szakácsként, és mikor kapcsolódtál a Leon Osteria és a nyár véégn, szintén a Lánchíd utcában nyíló Leon Hotel & Lounge szálloda csapatához?

Olivér: Húsz éve kezdtem el a főzést, és azóta számos helyen megfordultam, mind itthon, mind külföldön. 2016-ban Michelin-csillagot szereztem, aztán a Covid előtt és után inkább tanácsadással foglalkoztam szabadúszóként. Aztán jött a lehetőség, hogy az új Leon márkát erősítsem, mint executive chef, és úgy éreztem, ez egy remek alkalom, hogy alkothassunk valami maradandót Budapesten.

Mit gondolsz, mi volt az, amivel meggyőzted őket, hogy téged válasszanak?

Olivér: A színes önéletrajzom mellett az interjún hamar világossá vált, hogy teljes mértékben egyetértek azzal a vízióval, amit a Leon márkát megalkotó és üzemeltető magyar cégcsoport vezetőség szeretne megvalósítani. Az egyszerű, de magas színvonalú olasz konyha koncepciója igazán közel áll hozzám.

Milyen ételek kerülnek az étlapra?

Olivér: Szeretném, ha az ételeink a friss, “locavore” (helyi)  alapanyagokra épülnének, és az évszakok szerint változnának. De biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan ételek, amelyeket soha nem tudunk majd levenni az étlapról, mert a közönség kedvencévé válnak. Az olasz ízvilág, a klasszikus „pasta” és „risotto” mellett krémes, citrusos rántott húst is készítünk, milánói stílusban, amit borjúhúsból készítünk és zöldfűszeres vajjal tálalunk.

Éltél Olaszországban?

Olivér: Nem, de Baszkföldön és Angliában igen. Ott szereztem tapasztalatot, és rengeteg olasz séffel főztem. Nagy élmény volt látni, hogyan készítik a tésztát és a pizzát! Ezeket az élményeket viszem tovább egy kis csavarral.

Visszanyúlsz a régi receptekhez, gasztronómiai emlékekhez vagy inkább új dolgokon dolgozol?

Olivér: A régi receptek fontosak,hiszen azok melengetik az emberek szívét. Az étel ugyanis rendkívül sok és maradandó emléket hord magában, ha jól készítjük elő. Nekem ez esszenciális, de a koncepció mentén egy új víziót is szeretnék kialakítani. A friss ízek és az autentikus technikák folyamatosan inspirálna és adnak majd teret az új és a régi ízvilágnak.

Te mit eszel szívesen?

Olivér: Évszakfüggő, de mindig az alapanyagok tiszta és friss ízére törekszem. Otthon és a konyhámban is. A mediterrán konyha egyszerű és nagyszerű ízeinek hódolok, és biztos vagyok benne, hogy a vendégek is ezt fogják értékelni.

Miben különbözik majd a Leon Osteria a többi olasz étteremtől?

Olivér: Az a célunk, hogy a vendégek egy autentikus, mégis modern olasz gasztronómiai élményt kapjanak, ahol az ízek és a kreativitás találkoznak. A „cucina italiana” szellemében szeretnénk ételt varázsolni az asztalokra. A jó étel mellé fontosak a jó italok is. Finom borok, kiváló koktélok, spritz-ek. Egy nagyon erős és dinamikus csapatot sikerült összegyúrni és a tapasztalataik, a folyamatos tanulási vágyuk és az emberszeretetük igazán különlegessé teszi majd az élményt. Teljesen mindegy, hogy egy romantikus vacsorára érkeznek majd a vendégek, vagy csak spontán beesnek egy finomat enni. A Leon Osteria otthonos illatai mindenkit levesznek majd a lábáról.

Végül, mi a következő célod Michelin-csillagos séfként?

Olivér: A legfontosabb számomra az alkotói szabadság megélése. Azt akarom, hogy az éttermem ne csak a címekért dolgozzon, hanem a minőség és az élvezet legyen a fókuszban. Egy igazi “Nonna konyhája”, csak hát Olivérrel . 

Buon Appetito!

 

LEON OSTERIA

H-1013, Budapest, Lánchíd utca 7-9.

https://leonhotelbudapest.hu/leon-osteria/

 

Related posts